How I wonder what you are Sanjeev Tarla Vikas - Amazon Questions 2017

Thursday, 28 September 2017

A red & yellow wrap & mat for the beach is the 3:30 Simple deal question for App Treasure hunt is here again on 28 september. If You want the Blockbuster deal Answer for this Hours then Click Here. You can Win the prize for 0 Rupees so Be ultra fast to win the hunt.Amazon Always comes up with Tricky and Amazing treasure hunt contest near Diwali. check the First Question and Try to give the Answer Fast.

3 सप्ताह...
21 दिनों में 23...



If You want the answer then just CLICK HERE FOR ANSWER. A red & yellow wrap & mat for the beach and thisnAmazon App Treasure hunt will be Live for 2:30 hours more with Clue in 15 minutes each with blockbuster and other clue. So Try to Answer Fast and Answer like this Given by Us only.
Read More>>

A well known song by goo goo dolls in french lavender - Amazon Quiz 2017

A well known song by goo goo dolls in french lavenderis the 3:45 deal question for App Treasure hunt is here again on 28 September. You can Win the prize for 0 Rupees so Be ultra fast to win the hunt.Amazon Always comes up with Tricky and Amazing treasure hunt contest near Diwali. check the First Question and Try to give the Answer Fast.

If You want the answer then just CLICK HERE FOR ANSWER. A well known song by goo goo dolls in french lavender Amazon App Treasure hunt will be Live for 2:30 hours more with Clue in 15 minutes each with blockbuster and other clue. So Try to Answer Fast and Answer like this Given by Us only.
Read More>>

What is diameter of the circle if the circumference of a circle is 18.6 cm?

Wednesday, 16 September 2015

If the circumference of a circle is 18.6 cm more than its diameter, then what is the diameter of the circle ?
 
[A] 8.68 cm
[B] 8.84 cm
[C] 7.54 cm
[D] 7.84 cm
 
Answer: A. 8.68 cm

Explanation:  
2πr = 18.6 + (D)
2πr = 18.6 + 2r
2πr - 2r = 18.6
2r (π - 1) = 18.6
2r = 186/10 X 7/15
r = 186/10 X 7/15 X 1/2
=> 1302/300
D = 2 X 1302/300 = 8.68
 
This Question Asked in UP Lekhpal 2015 Exam
Read More>>

SSC CGL 9th august 2015 Exam Answer Key PDF - Morning and Evening Shit (Tier 1)

Saturday, 8 August 2015

Download PDF Answer Key of SSC CGL Tier 1 Exam held on 9th August 2015 (Sunday) in 2 shifts morning and evening. www.ssc.nic.in is all set to release Selection Commission (SSC) will soon release Combined Graduate Level (CGL) Tier-1 exam answer key 2015 on its official webpage www.ssc.nic.in.

This examination was held successfully on 9th August, 2015 at various exam centers. Huge number of candidates are appeared in this examination. All the appeared candidates are searching for SSC CGL Tier1 exam answer key 2015 on internet.

Staff Selection Commission (SSC) has recently issued a notification for Combined Graduat level (CGL) Tier1 exam 2015. There are very large number of candidates had filled the application form & Appeared in this SSC CGL tier1 examination 2015. Candidates who have appeared for this exam can check & download SSC CGL Tier1 exam answer key 2015 from the link given below…

Name Of The Organisation: Staff Selection Commission (SSC)

Name Of The Exam: Combined Graduate Level (CGL) Tier-1

Exam Date: 9th August, 2015

Official Webpage: www.ssc.nic.in

Download SSC CGL Tier1 Answer Key 2015
Read More>>

Strong Earthquake hits Capital of Nepal, New Delhi, Punjab, Chandigarh on 25th April 2015

Friday, 24 April 2015

KATHMANDU, Nepal (AP) — Strong earthquake felt in Nepal's capital, some damage reported. Today Public of New Delhi, Haryana, Chandigarh, UP, Nepal, Kolkata, Punjab felt Strong Earthquake shakes on 25th April 2015 at 11:45 AM.




Hazard Details
Status:NEW /
Source:USGS
Region:35km E of Lamjung, Nepal
Reported:April 25, 2015 06:11:25 GMT
Last Update:April 25, 2015 06:31:21 GMT

Other Information

Time

  1. 2015-04-25 06:11:25 (UTC)
  2. 2015-04-25 11:41:25 (UTC+05:30) in your timezone
  3. Times in other timezones

Nearby Cities

  1. 35km (22mi) E of Lamjung, Nepal
  2. 60km (37mi) NNE of Bharatpur, Nepal
  3. 75km (47mi) E of Pokhara, Nepal
  4. 76km (47mi) NW of Kirtipur, Nepal
  5. 77km (48mi) NW of Kathmandu, Nepal
Read More>>

Watch Kabaddi World Cup 2013 - Day 4 Gurdaspur All Matches Live - 4th Dec 2013

Wednesday, 4 December 2013

4th Kabaddi World Cup 2013 – Day 4 Live Streaming. Listed below are teams playing today links to watch it LIVE and recorded. Day 4 – 4th Kabaddi World Cup 2013 Live From Gurdaspur – Punjab, India
Matches start at: 5:00 pm (IST) Punjab Time


If you are a Indian User then Click Here for HD QUALITY LIVE MATCH

Men:
Scotland vs Sierra Leone
Iran vs Spain
Pakistan vs Denmark

Women:
England vs Mexico

Read More>>

Evaluation of Internet - Questions and Answers

Sunday, 17 March 2013

Following post consist of the quiz questions and answers about the evaluation of internet
1) What was the department of the U.S. government that developed the initial stages of the Internet ?
  1. Department of Commerce
  2. Department of Defense
  3. Department of the Military
  4. Judicial Department
Show/Hide Answer
Answer = B
2) In what decade was ARPANET developed ?
  1. 1950s
  2. 1960s
  3. 1970s
  4. 1980s
Show/Hide Answer
Answer =B
3) ARPANET was funded by: ?
  1. the U.S. government
  2. IBM
  3. Microsoft
  4. a group of interested scientists
Show/Hide Answer
Answer = A
4)The Internet is controlled by?
  1. the U.S. government
  2. IBM, Intel, and Microsoft
  3. no one in particular
  4. the U.S. taxpayers
Show/Hide Answer
Answer = C
5) Hundreds of universities, government entities, and research labs have formed ?
  1. Internet
  2. WWW
  3. Internet2
  4. TCP/IP
Show/Hide Answer
Answer =C
6)The first users of the Internet were ?
  1. a few dozen computers at universities and government research centers
  2. the military
  3. all U.S. universities and colleges
  4. IBM and Microsoft
Show/Hide Answer
Answer = A
7) Much, or nearly all, of the cost of initially building and operating the Internet was supplied by ?
  1. the largest computer companies
  2. the U.S. government
  3. U.S. research universities
  4. personal users of the Internet
Show/Hide Answer
Answer = B
8) TCP/IP stands for ?
  1. Transmission Control Protocol/Internet Protocol
  2. Transmission Control Procedures/Internet Procedures
  3. Translation Computing Procedures/International Protocols
  4. Transaction Computing Printing/Internet Processing
Show/Hide Answer
Answer = A
9) Open standards refers to ?
  1. standards not owned by any company
  2. standards used by all countries
  3. standards that are free to all parties
  4. software programs running on different types of operating systems
Show/Hide Answer
Answer = A
10) Every host computer on the Internet has a(n) ?
  1. similar IP address
  2. unique 15-digit number
  3. unique IP address
  4. common name and number
Show/Hide Answer
Answer = C
Read More>>

Nobel Prize For Physics Full History

Friday, 23 November 2012

Year

Awarded To

Description

2012 Serge Haroche, David J. Wineland The Nobel Prize in Physics 2012 was awarded jointly to Serge Haroche and David J. Wineland " For ground-breaking experimental methods that enable measuring and manipulation of individual quantum systems
2011 Saul Perlmutter, Brian P. Schmidt, Adam G. Riess The Nobel Prize in Physics 2011 was divided, one half awarded to Saul Perlmutter, the other half jointly to Brian P. Schmidt and Adam G. Riess "for the discovery of the accelerating expansion of the Universe through observations of distant supernovae"
2010 Andre Geim, Konstantin Novoselov The Nobel Prize in Physics 2010 was awarded jointly to Andre Geim and Konstantin Novoselov "for groundbreaking experiments regarding the two-dimensional material graphene"
2009 Charles Kuen Kao, Willard S. Boyle, George E. Smith The Nobel Prize in Physics 2009 was divided, one half awarded to Charles Kuen Kao "for groundbreaking achievements concerning the transmission of light in fibers for optical communication", the other half jointly to Willard S. Boyle and George E. Smith "for the invention of an imaging semiconductor circuit – the CCD sensor".
2008 Yoichiro Nambu, Makoto Kobayashi, Toshihide Maskawa The Nobel Prize in Physics 2008 was divided, one half awarded to Yoichiro Nambu "for the discovery of the mechanism of spontaneous broken symmetry in subatomic physics", the other half jointly to Makoto Kobayashi and Toshihide Maskawa "for the discovery of the origin of the broken symmetry which predicts the existence of at least three families of quarks in nature".
2007 Albert Fert, Peter Grünberg The Nobel Prize in Physics 2007 was awarded jointly to Albert Fert and Peter Grünberg "for the discovery of Giant Magnetoresistance"
2006 John C. Mather, George F. Smoot The Nobel Prize in Physics 2006 was awarded jointly to John C. Mather and George F. Smoot "for their discovery of the blackbody form and anisotropy of the cosmic microwave background radiation"
2005 Roy J. Glauber, John L. Hall, Theodor W. Hänsch The Nobel Prize in Physics 2005 was divided, one half awarded to Roy J. Glauber "for his contribution to the quantum theory of optical coherence", the other half jointly to John L. Hall and Theodor W. Hänsch "for their contributions to the development of laser-based precision spectroscopy, including the optical frequency comb technique".
2004 David J. Gross, H. David Politzer, Frank Wilczek The Nobel Prize in Physics 2004 was awarded jointly to David J. Gross, H. David Politzer and Frank Wilczek "for the discovery of asymptotic freedom in the theory of the strong interaction".
2003 Alexei A. Abrikosov, Vitaly L. Ginzburg, Anthony J. Leggett The Nobel Prize in Physics 2003 was awarded jointly to Alexei A. Abrikosov, Vitaly L. Ginzburg and Anthony J. Leggett "for pioneering contributions to the theory of superconductors and superfluids".
2002 Raymond Davis Jr., Masatoshi Koshiba, Riccardo Giacconi The Nobel Prize in Physics 2002 was divided, one half jointly to Raymond Davis Jr. and Masatoshi Koshiba "for pioneering contributions to astrophysics, in particular for the detection of cosmic neutrinos" and the other half to Riccardo Giacconi "for pioneering contributions to astrophysics, which have led to the discovery of cosmic X-ray sources".
2001 Eric A. Cornell, Wolfgang Ketterle, Carl E. Wieman The Nobel Prize in Physics 2001 was awarded jointly to Eric A. Cornell, Wolfgang Ketterle and Carl E. Wieman "for the achievement of Bose-Einstein condensation in dilute gases of alkali atoms, and for early fundamental studies of the properties of the condensates".
2000 Zhores I. Alferov, Herbert Kroemer, Jack S. Kilby The Nobel Prize in Physics 2000 was awarded "for basic work on information and communication technology" with one half jointly to Zhores I. Alferov and Herbert Kroemer "for developing semiconductor heterostructures used in high-speed- and opto-electronics" and the other half to Jack S. Kilby "for his part in the invention of the integrated circuit".
Read More>>

November 2012 - Online Current Affairs Quiz

Friday, 16 November 2012

1) Storm which hit East coast of USA on 30th October 2012 is ?
  1. Neno
  2. Sandy
  3. Nilim
  4. Seaboard
Show Answer
Answer = Sandy
Explanation:
2) Cyclone which hit Tamilnadu coast on 31st October 2012 is ?
  1. Neno
  2. Sandy
  3. Nilim
  4. Seaboard
Show Answer
Answer = Nilim
3) Digitization is Compulsory in Four Metros in India from ?
  1. 1st November 2012
  2. 30th October 2012
  3. 30th November 2012
  4. 31st December 2012
Show Answer
Answer = 1st November 2012
Explanation: (Digitization is compulsory for TV in Delhi, Mumbai, Chennai, Kolkata as per new Govt. norms from 31st October Midnight i.e. 1st November 2012).
4) Recently, which TDP leader died in road accident?
  1. Chandrababu Naidu
  2. Yerran Naidu
  3. Bangaru Laxman
  4. None of Above
Show Answer
Answer = Yerran Naidu
5) Recently, the government later back tracked and put on hold how much price of cylinders?
  1. Rs 20.50
  2. Rs 22.50
  3. Rs 26.50
  4. Rs 28.50
Show Answer
Answer = Rs 26.50
6) Who threatens Rahul regarding Associated Journals obtained an unsecured loan of over Rs 90 Crore?
  1. Nitin Gadkari
  2. Subramaniam Swamy
  3. Arvind Kejriwal
  4. None of Above
Show Answer
Answer = Subramaniam Swamy
7) The condition of carrying original ID during travel on reserved tickets will be effective from?
  1. November 1, 2012
  2. December 1, 2012
  3. January 1, 2013
  4. March 1, 2013
Show Answer
Answer = December 1, 2012
8) Which phone finally reached India on Friday 2nd Nov. after being launched first on September 12?
  1. Samsung Galaxy S III
  2. iphone 5
  3. Google Phone
  4. None of the above
Show Answer
Answer = iphone 5
9) Recently, UP government has withdrawn all cases of money laundering against which personality?
  1. Rajnath Singh
  2. Amar Singh
  3. Mayawati
  4. None of Above
Show Answer
Answer = Amar Singh
10) Which personality said, "Why is Modi silent about his wife's name Yashoda Ben?"
  1. Beni Prasad Verma
  2. Shri Prakash Jaiswal
  3. Digvijay Singh
  4. None of Above
Show Answer
Answer = Digvijay Singh

For More Questions visit Here -
Read More>>

UGC NET - English Solved Paper 3 - June 2012 Answer Key

1) In Ben Jonson's Volpone, the animal imagery includes
(a) the fox and the vulture
(b) the fly and the cockroach
(c) the fly, the crow and the raven
(d) the fox, the vulture and the goat

  1. (a) and (b) are correct.
  2. only (d) is correct.
  3. (b) and (d) are correct.
  4. (a) and (c) are correct.
Show Answer
Answer = D.
2) Salman Rushdie's "Imaginary Homelands" is _______.
  1. a discussion of imperialist assumptions.
  2. an essay that propounds an anti-essentialist view of place.
  3. an existential lament on triumphant colonialism.
  4. an orientalist description of his favorite homelands.
Show Answer
Answer = an essay that propounds an anti-essentialist view of place.
3) Identify the incorrect statement below :
(a) BASIC was an experiment initiated by C. K. Ogden and I. A. Richards from 1926 to about 1940.
(b) Expanded, BASIC read : Broadly Ascertained Scientific International Course.
(c) BASIC English was an attempt to reduce the number of essential words to 850.
(d) While keeping to normal constructions, BASIC failed as an experiment because its documents were far too complicated and technical to understand.

  1. (a) & (b)
  2. (b) & (d)
  3. (a) & (c)
  4. (c) & (d)
Show Answer
Answer = (b) & (d)
4) Items in a published book appear in the following order :
  1. Index, Copyright Page, Bibliography, Footnotes
  2. Copyright Page, Bibliography, Index, Footnotes
  3. Copyright Page, Footnotes, Bibliography, Index
  4. Bibliography, Copyright Page, Index, Footnotes
Show Answer
Answer = Copyright Page, Footnotes, Bibliography, Index
5) Match the following :
(I) James Thomson, Oliver Goldsmith, William Cowper, George Crabbe (a) Metaphysical poets
(II) George Herbert, Henry Vaughan, Andrew Marvell, Abraham Cowley, John Donne (b) Transitional Poets
(III) Rupert Brooke, Wilfred Owen, Siegfried Sassoon, Edmund Blunden, Robert Graves. (c) War Poets
(IV) W. H. Davies, Walter de la Mare, John Drinkwater, Rupert Brooke(d) Georgians

    (I) (II) (III) (IV)

  1. (d) (a) (c) (b)
  2. (d) (b) (d) (a)
  3. (b) (a) (c) (d)
  4. (a) (c) (d) (b)
Show Answer
Answer = (b) (a) (c) (d)
6) The following phrases from Shakespeare have become the titles of famous works. Identify the correctly matched group.
(I) Pale Fire(a) Thomas Hardy
(II) The Sound and the Fury (b) Somerset Maugham
(III) Rosencrantz and Guildenstern are Dead (c) William Faulkner
(IV) Under the Greenwood Tree (d) Tom Stoppard
(V) Of Cakes and Ale(e) Vladimir Nabokov

   
(I)(II)(III)(IV)(V)
  1. (e) (d) (c) (a) (b)
  2. (d) (e) (b) (c) (a)
  3. (e) (c) (d) (a) (b)
  4. (c) (d) (b) (e) (a)
Show Answer
Answer = (e) (c) (d) (a) (b)
7) Identify the statement that is NOT TRUE among those that explain �stage directions� in drama.
  1. Stage directions inform readers how to stage, perform or imagine the play.
  2. The place, time of action, design of the set and at times characters� actions or tone of voice are i
  3. Stage directions are often italicized in the text of a play in order to be spoken aloud.
  4. Stage directions may appear at the beginning of a play, before a scene or attached to a line of dial
Show Answer
Answer = Stage directions are often italicized in the text of a play in order to be spoken aloud.
8) The emergence of the concept of �World literature� is associated with :
(a) Friedrich Schiller
(b) Johann Wolfgang von Goethe
(c) Johann Goltfried Herder
(d) Immanuel Kant
  1. (a) & (b)
  2. (c) & (d)
  3. (b) & (c)
  4. (a) & (d)
Show Answer
Answer = (b) & (c)
9) Gunter Grass's Tin Drum is part of a trilogy known as the Danzig trilogy. The other two novels are :
  1. The Flounder and Dog Years
  2. The Rat and Cat and Mouse
  3. Cat and Mouse and Dog Years
  4. Crabwalk and The Rat
Show Answer
Answer = Cat and Mouse and Dog Years
10) The hostess proudly announces that the family can afford a servant and her daughters have nothing to do with the kitchen. Who is the proud mother in this Jane Austen novel ?
  1. Mrs. Morland
  2. Lady Catherine de Burgh
  3. Mrs. Bennet
  4. Mrs. Dashwood
Show Answer
Answer = Mrs. Bennet

For More Questions visit Here -
Read More>>

UGC NET English Solved Paper 2 - June 2012

1) To refer to the unresolvable difficulties a text may open up, Derrida makes use of the term :
  1. aporia
  2. difference
  3. erasure
  4. supplement
Show Answer
Answer = aporia
2) Who, among the following English playwrights, scripted the film Shakespeare in Love ?
  1. Harold Pinter
  2. Alan Bennett
  3. Caryl Churchill
  4. Tom Stoppard
Show Answer
Answer = Tom Stoppard
3) Arrange the following in the chronological order :
1. Mary Wollstonecraft�sVindication of the Rights of Women
2. Lyrical Ballads
3. French Revolution
4. Percy�s Reliques of Ancient English Poetry

  1. 4, 3, 1, 2
  2. 3, 2, 1, 2
  3. 1, 2, 4, 3
  4. 2, 1, 3, 4
Show Answer
Answer = 4, 3, 1, 2
4) Which of the following employs a narrative structure in which the main action is relayed at second hand through an enclosing frame story ?
  1. Sons and Lovers
  2. Ulysses
  3. The Power and the Glory
  4. Heart of Darkness
Show Answer
Answer = Heart of Darkness
5) The Irish Dramatic Movement was heralded by such figures as
  1. W. B. Yeats, Lady Gregory and Edward Martyn
  2. Jonathan Swift and his contemporaries
  3. H. Drummond, Edward Irving and John Ervine
  4. Oscar Wilde and his contemporaries
Show Answer
Answer = W. B. Yeats, Lady Gregory and Edward Martyn
6) Which poem by Chaucer was written on the death of Blanche, Wife of John of Gaunt ?
  1. Troilus and Criseyde
  2. The House of Fame
  3. The Book of Duchess
  4. The Legend of Good Women
Show Answer
Answer = The Book of Duchess
7) The Tragedy of Ferrex and Porrex is the other title of
  1. Gorboduc
  2. Ralph Roister Doister
  3. Damon and Pythias
  4. Lamentable Tragedy
Show Answer
Answer = Gorboduc
8) Who of the following poets is Australian ?
  1. Austin Clarke
  2. Judith Wright
  3. Edwin Muir
  4. Derek Walcott
Show Answer
Answer = Judith Wright
9) �He found it [English] brick and left it marble�, remarked one great writer on another. Who were they ?
  1. Milton on Shakespeare
  2. Dryden on Milton
  3. Johnson on Dryden
  4. Jonson on Shakespeare
Show Answer
Answer = Johnson on Dryden
10) Who, among the following, is a Nobel Laureate ?
  1. Tony Morrison
  2. Seamus Heaney
  3. Ted Hughes
  4. Geoffrey Hill
Show Answer
Answer = Seamus Heaney

For More Questions visit Here -
Read More>>

IBPS Bank Exam 2011 Solved Model Paper Answer Key

1) An amount of Rs.417 is divided among A, B, C and D such that A gets Rs.13 more than B, B gets Rs.9 more than C and C gets Rs.6 more than D. As share is
  1. 121
  2. 116
  3. 120
  4. 124
Show Answer
Answer = 120
2) Manju took Rs. 20000 at 5% SI for 2 years and invested it at 4% CI for same period. Find her gain/loss.
  1. Rs. 368 gain
  2. Rs.423 gain
  3. Rs. 368 loss
  4. Rs. 200 gain
Show Answer
Answer = Rs. 368 loss
3) A spends 1/4th of his leisure on reading books, 2.3rd of the remaining on watching TV. If he spends 2 hrs on watching TV what is the total time of her leisure?
  1. 6 hrs
  2. 8 hrs
  3. 2 hrs
  4. 4 hrs
Show Answer
Answer = 6 hrs
4) A plant reproduces at the rate of 25% every 12 min. In approximately what time will it triple itself?
  1. 90 min
  2. 60 min
  3. 40 min
  4. 75 min
Show Answer
Answer = 60 min
5) What strength of 20 ml acid should be added to 10 ml of 50% acid to get an average strength of 20% acid?
  1. 0.5%
  2. 5%
  3. 50%
  4. 5.5%
Show Answer
Answer = 0.5%
6) A dishonest shopkeeper uses 800 gm weight instead of 1ks and mixes 20% impurities to wheat. Find his gain %.
  1. 30
  2. 40
  3. 50
  4. 60
Show Answer
Answer = 50
7) If the price of sugar increases by 30% by what percentage the consumption be reduced to make the expenditure same?
  1. 25
  2. 20
  3. 23
  4. 16 2/3
Show Answer
Answer = 23
8) 9. A man invests Rs. 4400 in stock at 110 and sells when the stock rises to 119. What is profit?
  1. 396
  2. 380
  3. 360
  4. 340
Show Answer
Answer = 360
9) A boat is rowed down the river at 10 kmph and up the river at 2 kmph. What is the speed of the current?
  1. 8 kmph
  2. 6 kmph
  3. 3.5 kmph
  4. 4 kmph
Show Answer
Answer = 4 kmph

For More Questions visit Here -
Read More>>