London Olympic 2012 Quiz - Trivia Questions and Answers

Tuesday, 31 July 2012

Following Quiz on the London Olympics Games 2012. The posted trivia questions are to  test your knowledge. Questions are also helpful for the objective exams point of view. Enjoy and go through the questions. How much do you know London Olympic 2012 Flame (torch) and the historic journey of Olympic?

1) For the 2012 Olympics games how many torchbearers will run with the Olympic flame around the UK ?
  1. 8000
  2. 800
  3. 80
  4. 8
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: 8000 individual torchbearers will run with the Olympic flame and torch around the UK, each passing the flame to the next one
2) How many towns and cities will the Olympic flame be traveling through?
  1. 1385
  2. 1019
  3. 2012
  4. 2000
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation:During its journey around the UK, the Olympic flame will travel through 1019 towns and cities.
3) How many days will the torchbearers be running with the flame through the UK ?
  1. 30 Days
  2. 10 Days
  3. 70 Days
  4. 40 Days
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation:The torchbearers be running for 70 days with the flame through the UK. But as there are 8000 of them, they only have to run for a short amount of time each.
4) When does the Olympic flame stay lit until ?
  1. The Olympic Games closing ceremony
  2. The end of 2012
  3. The end of men's 100m sprint final
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: Once the flame lights the cauldron at the Olympic Games opening ceremony, it stays alight until the closing ceremony, marking the end of the Games.

5) What message does the torch relay aim to spread ?
  1. Running Strength
  2. How long a flame can last for
  3. Peace, unity and friendship
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation: The Olympic flame is supposed to spread the message of peace, unity and friendship.

6) In which country the Olympic flame lit before heading to the host country of the Games ?
  1. Cyprus
  2. Greece
  3. China
  4. None
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: The flame is lit in Olympia, Greece, in a traditional ceremony among the ruins of the home of the ancient games. After a short relay around Greece, the flame is handed over to the Games' host country at another ceremony in Athens, the capital of Greece.

7)  Which country held the last summer Olympic Games ?
  1. Bolivia
  2. China
  3. Denmark
  4. London
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation:The 2008 Olympics were held in Beijing, China.
8) Which sport will kick off the games ?
  1. Women's rugby
  2. Women's football
  3. Woman's Golf
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation:Women's football will be the first sport of the Games.
9) How many sports will feature in the Games?
  1. 16
  2. 26
  3. 36
  4. 46
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation:36 different sports will be played during the Olympic Games.

10) Which of these Olympic venues is outside London ?
  1. Wembley stadium
  2. Olympic stadium
  3. Millennium stadium
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer =C 
Explanation:The Millennium Stadium is in Cardiff, while the Olympic Stadium and Wembley Stadium are both in London.

Tags: London Olympic 2012 Quiz, London Olympic 2012 Trivia Questions, London Olympic 2012 Flame Quiz, London Olympic 2012 MCQ, London Olympic 2012 Questions and Answers, Current affair August 2012.

Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.